Wandelcoaching

Heb je het gevoel dat je leven tot stilstand is gekomen?

Gebeurde er iets onverwachts in je leven wat je hele leven op zijn kop heeft gezet? Wil je de draad weer oppakken en in beweging komen, maar weet je niet hoe?  

Herkenbaar?

Je raakt werkloos, je bent ontslagen. Of heb je een ernstig ongeluk gehad? Was er een scheiding of ineens een afscheid van een dierbare? Of belandde je in een burn-out, werd je ziek. Je moest onverwachts je droomstudie beëindigen.

Allemaal ingrijpende gebeurtenissen die gepaard gaan met rouw- en verlies. Verlies van je gezondheid, inkomen of een dierbare. En dat is heel hard werken en je kunt je daarin heel eenzaam voelen. Probeer je nu na zo'n gebeurtenis de draad weer op te pakken, maar gaat het niet zoals je zou willen?

Heb je het gevoel dat je tegen de stroom in blijft zwemmen? Voel je je futloos of juist rusteloos en wil je weer kunnen slapen? Of voel je je onbegrepen en heeft dit gevolgen voor je werk, relatie of je gezin? Je bent zeker niet de enige waarbij dat gebeurt, het is een normale reactie op een abnormale situatie. En iedereen gaat daar op zijn eigen manier en tempo mee om. Besef je dat het niet raar is dat je even niet meer weet wat je wilt, voelt of denkt. Wil jij weer vooruit, neem dan de eerste stap naar herstel door contact met me op te nemen. 


De eerste stap is meestal de moeilijkste!

Hoe nu verder? 

Wanneer je iets ingrijpends is overkomen, staat je wereld vaak in één klap stil. Je probeert je te beseffen wat er gebeurd is. Naast het verdriet komt langzaam het besef en dringt het tot je door dat je ermee moet "leren leven" of een "oplossing moet zoeken", maar hoe dan?  Het te lang blijven stilstaan gaat niet helpen en maakt je vooral machteloos en moedeloos. En nu?


Wil jij je leven weer oppakken, jezelf kunnen begrijpen? Wil je tot nieuwe inzichten komen en keuzes kunnen maken? Het is mijn ervaring en overtuiging dat wandelen helpt in deze moeilijke periode. Je gaat ontdekken hoe het weer lukt te ontspannen en de broodnodige energie op te doen. Het wandelcoachen in de natuur brengt veranderingen en daardoor kom je tot verrassende ideeën die je weer allerlei mogelijkheden laten zien. Laat me je helpen om het juiste pad naar boven weer te vinden en in beweging te komen. 

Verdriet is geen ziekte...

MANU KEIRSE -  EMERITUS HOOGLERAAR VERLIES

Het is volkomen normaal gedrag. Rouwen betekent dat je in staat bent om liefde te geven en te ontvangen.
We hebben rouw uit het dagelijkse leven gebannen. Dat heeft met angst te maken. Stilstaan bij het verlies van de ander haalt de eigen angst voor dood en verlies naar boven. Die angst is bij veel mensen groot. Dat heeft te maken met onwetendheid, want zo werkt dat met angst: het onbekende maakt bang. 

Natuur helpt

Niet alleen ben ik overtuigd dat het coachen in de natuur werkt, het is ook bewezen in allerlei onderzoeken. Op de site Natuur voor mensen, staan een aantal wetenschappelijk onderzoeken die bevestigen dat coachen in de natuur echt werkt en helpt in het proces tot herstel.  Kijk ook een op de site University & Research Wageningen, Effect van natuur op gezondheid. 

Buitenlucht

Wandelen werkt

Als je samen met iemand wandelt, loop je naast elkaar. Je hoeft elkaar niet aan te kijken en stiltes zijn vrijwel nooit ongemakkelijk. Je krijgt tijd van nadenken. Weet je nog precies waar je was toen je het slechte nieuws kreeg?

Dat effect is er ook met het coachen in de natuur. Op het moment dat je inzicht krijgt en antwoorden vindt onthoud je dat ene pad, die ene boom of slootje waar je langsliep. Het helpt je ontdekkingen en inzichten  beter vast te houden.

Hoe gaat wandelcoachen?

Kennismaking

We starten met een gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten wandelend in de natuur of als het echt niet anders kan spreken we elkaar telefonisch. Tijdens deze kennismakings-wandeling ontdek je wat het wandelen in de natuur met jou doet. Verder vertel je mij kort wat er is gebeurd, waar je tegenaan loopt en welke problemen je ervaart. Ook bespreken we wat je graag wil dat na het coachtraject veranderd is. Is er een klik, dan kun je beslissen of je samen met mij de verandering in gang gaat zetten.  

De Knotwilg     

”De knotwilg wordt regelmatig gesnoeid, hij verliest daarbij zijn takken, toch loopt hij steeds weer uit. Hij wordt iedere keer weer steviger en mooier...”


Het coachtraject

Tijdens het coachtraject gaan we samen, ongeveer anderhalf uur wandelen. We overleggen samen welke startlocatie het prettigst is.
Het zijn meestal vier aparte wandelingen. Ik gebruik de natuur, om stap voor stap te onderzoeken hoe ook jij een verandering in gang kunt zetten. Ik leer je hoe je echt kunt ontspannen als je wandelt. Hoe je je hoofd leeg kunt maken en ik geef zonder te oordelen alle ruimte om je verhaal te doen. Door de wandelingen kun je ontdekken waardoor het niet lukt de draad weer op te pakken en wat je nodig hebt om het wel te kunnen. 

We gebruiken de natuurlijke omgeving om inzicht en vertrouwen te krijgen. Je ziet wat de gebeurtenis voor jou betekent en leert hoe je hier mee om kunt gaan, om daardoor een (nieuwe) toekomst te zien, stappen te ondernemen om uiteindelijk ook weer te kunnen genieten. Tijdens het coachen geeft de natuurlijk omgeving soms een onverwachte wending, een modderpad wat je kruist, een grappig hondje wat passeert kan een aanleiding zijn even te lachen. Het lachen geeft lucht, draagt bij om de spanning te verminderen. Het helpt om daarna beter naar jezelf en de situatie te kijken. Je merkt dat je meer ontspannen thuiskomt.

Er is tussen de wandelingen in, de mogelijkheid om via mail ondersteuning te krijgen. Kortom, je hoeft het buiten de wandelsessies om, niet alleen te doen. Je zult merken als je deze stap neemt om het wandeltraject aan te gaan, dat het ook voor jou werkt. Je leert hoe je dit in de toekomst zelf kunt toepassen en wat de natuur voor je kan doen.  Je ervaart dat mijn coaching in de natuur gaat helpen, er gaat tijdens dit traject echt iets veranderen. Ook bij jou!

De kosten, wat investeer je in jezelf!

Als je auto niet meer vooruit wil, blijf je dan duwen? Investeer je in de auto of laat je hem stilstaan?
Blijf jij stilstaan of investeer je in jezelf? Het wandelcoachen gaat hoe dan ook een beweging en dus een verandering in gang zetten. Je gaat leren hoe je de natuur kunt gebruiken om inzicht te krijgen, hoe je dit zelf kunt toepassen.
Mijn cliënten geven aan dat het traject ze anders naar de natuur laat kijken en het hen dit helpt in moeilijke periodes.
Niks vaags, maar met beiden benen op de grond.

Een "gemiddeld" traject:
- Vrijblijvende kennismaking (intake)
 
- Vier coach-wandelingen van ruim
90 minuten
Je ontvangt tips en tools waarmee jezelf ook stappen kunt maken
- Tijdens het traject via mail mogelijkheid om extra ondersteuning te ontvangen
- Een persoonlijke attentie- boodschap bij afsluiting van het traject
Kosten voor particulieren *€ 645, -- (vrijgesteld van BTW) inclusief reis- en voorbereidingstijd

*LET OP: informeer bij uw werkgever (indien van toepassing), zij vergoeden steeds vaker het coachtraject.

Losse coach-wandelingen € 95,-- (60 min.)
 Exclusief eventuele reiskosten, vrijgesteld van BTW

Nazorg, natuurlijk rouwen € 95,-- (60 min) 
Exclusief eventuele reiskosten, vrijgesteld van BTW
Als er sprake is van nazorg bij een uitvaart, is het goed mogelijk dat de uitvaartverzekering de kosten dekt.

Dag-coachwandeling
Een dag coach-wandeling om echt rust te vinden en daardoor stappen te maken is ook één van de opties.
Vraag naar de mogelijkheden.
Gun jezelf de verandering en neem nu meteen contact met me op voor een gratis intake/kennismakingswandeling.
Het is de eerste stap om in beweging te komen en te ontdekken wat ik, maar vooral wat jij voor jezelf kan doen.
 Kijk ook eens bij onderstaande veelgestelde vragen


Veelgestelde vragen

Ik twijfel of wandelcoachen wel iets voor mij of mijn probleem is .

Dat kunnen we samen bespreken. Laat je telefoonnummer achter op de site bij contact, dan bel ik je binnen twee dagen terug en kunnen we het er over hebben.  

Ik ben bang dat het zweverig is en niet bij mij past.

Juist doordat we in de natuur lopen, blijven we met beide voeten op de grond. Wat het wandelcoachen inhoudt, kan ik je tijdens de kennismakingswandeling uitleggen. We gaan absoluut geen bomen knuffelen. 

Maakt het uit hoe oud ik ben?

Vanaf 16+ ben je van harte welkom.  Het is gebleken dat het voor iedereen - jong en oud - heel goed werkt. Heerlijk buiten, in beweging en geen ongemakkelijke stiltes. 

Moet ik ver kunnen wandelen?

Nee, het is wel fijn dat je een stukje kunt wandelen in jouw tempo. Zolang je maar wel in het bos/park kunt komen. Mocht je (tijdelijk) in een rolstoel zitten, dan kunnen we kiezen voor een rolstoelpad en passen we het traject aan.

Is het nodig dat ik wandelkleding en wandelschoenen draag?

Nee hoor. Trek lekker aan wat jij fijn vindt. Waterdichte schoenen waar je goed op kunt wandelen en die tegen een stootje kunnen is wel handig.

Duurt het wandelcoachen lang?

Dat is verschillend, maar vaak duurt het traject ongeveer 3 maanden. Meestal wandelen we om de 2 á  3 weken. Tijdens het coachtraject wandelen we over het algemeen 4 keer. Soms is een extra wandeling nog zinvol. 

Wordt dit coachtraject vergoed?

Dit coachtraject wordt nog niet vergoed door de zorgverzekeraars. Heb je PGB, dan kijken we of dit via jouw budget kan. Soms is een werkgever bereid (een gedeelte) te vergoeden.  Is er sprake van nazorg uitvaart, dan kan het zijn dat de uitvaartverzekering deze kosten dekt.

Gaat het Wandelcoachen ook door bij slecht weer? 

Ja, alleen bij extreem slecht weer en als ik het onverantwoord vind om te gaan wandelen gaat het niet door. 

Staat je vraag er niet bij? 

Bel of mail me gerust. Ik beantwoord je vraag graag, zodat je niet hoeft te twijfelen. 

Neem vrijblijvend contact op of meld je aan