door Erna 

mei 28, 2022

Wandelcoaching? Euh...misschien is een psycholoog toch beter.
Schoorvoetend gingen de bedrijfsarts en de werkgever akkoord met het verzoek van een medewerker om zich door mij te mogen laten begeleiden bij rouw en verlies.

Deze medewerker kreeg voor de tweede keer in korte tijd met een groot verlies te maken. Zijn persoonlijke omstandigheden maakte het hem extra moeilijk om daarmee om te gaan, maar hij wilde niet naar een psycholoog, bovendien kwam hij dan op een wachtlijst. Via iemand die door mij gecoacht werd had hij mij gevonden.
Hij startte vrij snel met het coachtraject. ik begeleidde hem door middel van vier coachwandelingen in de natuur, die steeds zo’n anderhalf uur duren. De frequentie en tempo bepaalt de coachee zelf. Ieder rouwproces heeft immers zijn eigen tempo. De natuur helpt hem en mijn ervaring in combinatie met een gedegen en erkende opleiding doet de rest.

Hij liet mij na twee coachwandelingen het advies van de bedrijfsarts voor het opstellen van het “Plan van aanpak” lezen:
“Er is adequate hulp ingezet. Het herstel gaat sneller dan verwacht. De arbeidsuren kunnen verder in overleg uitgebreid worden".
Hoe mooi is dat? Ik ben zeker geen therapeut en doe het ook niet beter, maar wel anders.

Wil jij voor jouw medewerker adequate hulp inzetten? Het is laagdrempelig en snel te realiseren. Wandel dan eens door mijn site.

Ter inspiratie en bewustwording. Volg mij gerust.

Over de auteur

Erna

Door het wandelcoachen laat ik mensen ervaren en ontdekken dat wandelen in de natuur helpt bij de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Door de associaties die gemaakt worden met de natuur krijgt men inzicht en begrijpt men zichzelf beter. Mensen leren met de gebeurtenis om te gaan, krijgen weer energie en meer vertrouwen in de toekomst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}