door Erna 

september 25, 2022

Als oma en 60 jarige op LinkedIn. Op 1 juli 2022 werd ik oma van een prachtige gezonde kleindochter, wat een mooie gebeurtenis en de hele wereld mag dat weten. Wat een vreugde.
Twee weken later verloor ik een hele dierbare collega of eigenlijk vriendin. Veel te jong, een groot gemis. Wat een verdriet.

De een mogen vasthouden en de ander moeten loslaten!
Zo is het leven, maar hoe vind je daar een weg in?

Inmiddels weet ik die weg te vinden en kan ik ook anderen daar richting in geven. Ik volgde hiervoor opleidingen en helaas ben ik een behoorlijke ervaringsdeskundige in rouw en verlies geworden. In de afgelopen jaren heb ik veel dierbare mensen moeten loslaten, waaronder ook onze 28 jarige zoon. Toch geeft het begeleiden en het coachen van mensen die te maken hebben met rouw en verlies mij steeds weer energie.

Waarom?


Het maakt mijn verlies iets minder zinloos en het geeft mij kracht als ik de ander weer richting en houvast kan geven. Ik kan dit door scholing en ervaring. Het is ontzettend dankbaar wanneer ik werknemers en/of werkgevers mag ondersteunen in het proces en zie dat het werkt. Zorgen dat het verdriet niet groter wordt door onwetendheid of onduidelijkheid, maar ieder samen verder in het proces.

Ik ben op mijn jeugdige leeftijd vast nog niet uitgeleerd. Ik volg daarom nog altijd graag een opleiding of bijscholing. Mede door mijn 60 jarige levenservaring maak ik het verschil tijdens het coachen. En ja, ik heb mogen ervaren dat het zin heeft om te delen op LinkedIn.

Over de auteur

Erna

Door het wandelcoachen laat ik mensen ervaren en ontdekken dat wandelen in de natuur helpt bij de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Door de associaties die gemaakt worden met de natuur krijgt men inzicht en begrijpt men zichzelf beter. Mensen leren met de gebeurtenis om te gaan, krijgen weer energie en meer vertrouwen in de toekomst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}