door Erna 

november 22, 2021

HOE BEGELEID JIJ JOUW WERKNEMER BIJ ROUW?Bruid Carine

Deze stralende bruid, mijn dochter, verloor haar broer en kreeg toen op haar werk te horen; “Het is maar je broer”.
Weet jij wat een rouwende medewerker nodig heeft om de energie goed te verdelen, om de van nature veerkracht goed te kunnen gebruiken in het rouwproces? Ze verloor namelijk niet alleen haar broer, maar ook een getuige op haar huwelijk, haar maatje en grote vriend.
En eigenlijk verloor ze daardoor ook haar baan in het onderwijs. Ze voelde zich uiteindelijk gedwongen het onderwijs te verlaten en nam haar verantwoordelijkheid. Je kunt nu eenmaal niet half voor een klas staan en als dit wel verwacht wordt, dan overvraag je een betrokken en altijd goed functionerende docent. Gelukkig werkt ze alweer lange tijd, met veel plezier op de universiteit in Nijmegen, ze blijft een topper!

Ik hoor het je zeggen….ja maar…en inderdaad als werkgever kun je niet overal rekening mee houden en het werk moet door, maar je kunt als werkgever of arbodienst het rouwproces ook niet sturen en dwingen in een tijdspad.

Wat kun je doen als werkgever bij rouw?

Wat kun je als werkgever wel doen om onnodig (langer) uitval, van een rouwende medewerker te voorkomen? Bekijk op mijn site de mogelijkheden.

Over de auteur

Erna

Door het wandelcoachen laat ik mensen ervaren en ontdekken dat wandelen in de natuur helpt bij de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Door de associaties die gemaakt worden met de natuur krijgt men inzicht en begrijpt men zichzelf beter. Mensen leren met de gebeurtenis om te gaan, krijgen weer energie en meer vertrouwen in de toekomst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked

 1. Erna, ik als (ex) werkgever had niet kunnen bedenken wat een impact het verliezen van je naaste voor iemand betekent, totdat ik het zelf meemaakte. Nu snap ik wat het betekent en wat je doormaakt, ik denk dat werkgevers daar niet of nauwelijks bij stilstaan.

  1. He Max,

   Bedankt voor je reactie. Ja soms is het gewoon ook niet voor te stellen wat voor impact een overlijden kan hebben.

   Vriendelijke groeten,
   Erna

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}