door Erna 

oktober 28, 2022

WANDELEN HELPT BIJ ROUW EN VERLIESErna Backpack

Ook bij mij. Na veel verlies, waaronder onze zoon Gerben (2018), stelde ik een doel;
Voorjaar 2023 een meerdaagse/weekse lange afstandswandeling met Gerben zijn backpack wandelen.

Daarvoor moet ik trainen. Trainen dat het verdriet met mij meewandelt, trainen dat ik zonder mijn eerstgeborene verder moet en dat het zwaar is. Het verdriet dat hij deze backpack eigenlijk moet dragen en niet ik. Ja zijn backback is ook zwaar, maar geeft ook extra kracht, juist omdat het zijn backpack is.

Het advies was: Begin bij een bepakking van 12 kilo met 5 km, maar voor iemand die op een avond even 15 km wandelt is dat best weinig en lastig.
Toch voorzichtig begonnen vanaf Gerben zijn geboorteplaats Hanzestad gemeente Doesburg. Ik liep bijna aan een stuk door, 11 km langs de IJssel, nam weinig rust en had weinig geduld. Ik kwam heel vroeg aan op de camping. Na een overnachting in mijn tentje, die ik met me meedroeg, eindigde ik de dag erna, na weer 17 km wandelen, in de Gemeente Zutphen. Daar waar Gerben woonde en waar hij zijn laatste reis begon.

Mijn eerste leermoment.
Neem en geef jezelf de tijd als je meerdere dagen/weken gaat wandelen en rust op tijd uit.
Zo symbolisch!!
Neem en geef jezelf de tijd om verlies te verwerken en rust op tijd uit. Het is immers zwaar en heel hard werken.
Ter inspiratie en bewustwording. Volg mij gerust.

Over de auteur

Erna

Door het wandelcoachen laat ik mensen ervaren en ontdekken dat wandelen in de natuur helpt bij de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Door de associaties die gemaakt worden met de natuur krijgt men inzicht en begrijpt men zichzelf beter. Mensen leren met de gebeurtenis om te gaan, krijgen weer energie en meer vertrouwen in de toekomst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}