door Erna 

februari 5, 2023

Wie laten zich door mij begeleiden?

Dat is echt heel verschillend. Mensen die even niet meer op hun veerkracht (durven of kunnen) vertrouwen. Het zijn mensen die bijvoorbeeld werken in het Onderwijs, in de Zorg, binnen de Gemeenten, bij Defensie, in de ICT- wereld of hebben een eigen bedrijf. Ook weten herintreders of gepensioneerden mij te vinden en komt de hulpvraag van alle rangen en standen. De leeftijden variëren van 25 tot 85 jaar. De veertigers hebben de overhand. Het zijn zowel mannen als vrouwen, al zijn de mannen op dit moment in de meerderheid.

Hoe komen ze bij De Wandelstap terecht?

Vaak via-via en gehoord hebben wat ik dan kan betekenen. Men schroomt daarbij niet de nodige kilometers te moeten rijden (soms >150 km). Of het nu is vanuit het verre noorden of verre westen. De natuur en de rust in het mooie Achterhoek helpt extra. Verder helpt mijn geaccrediteerde opleiding tot Wandelcoach en weet men dat ik ervaring heb. Soms is de stap naar een psycholoog te groot en ook niet altijd nodig. 

Wat is de reden dat mijn hulp gevraagd wordt?

Oververmoeid zijn of juist onrust. Groot verlies ervaren. Rouw. Scheiding. Geen keuzes kunnen maken, maar weten dat er iets moet gebeuren. Geen oplossing zien voor een probleem.
Kortom momenten waarbij het leven niet lekker loopt of tot stilstand lijkt te komen. Geen echte stap vooruit meer kunnen maken, maar “vast” zitten in gedachten (piekeren). Wat ik vaak terug krijg; "Je bent zo heerlijk eerlijk, maar je (ver-)oordeelt niet, je bent echt, blijft positief, bent concreet en ook direct, zeker niet vaag".

Wat voor mijzelf het belangrijkste is: Het resultaat.

Geen ellenlange trajecten. Het is zo mooi om te horen na een wandelcoachtraject van vier wandelingen;
“Dit had jaren eerder moeten doen”, “Waar was jij toen ik het hardst hulp nodig had?” of “Ik kan weer verder en weet wat ik nu kan doen”. Nog niet zo lang geleden riep iemand; “Ik ben je eeuwig dankbaar”. Dat vind ik best lang 😊
Voor mij is er niets zo mooi dan dat mensen verder kunnen, dat er echt iets is veranderd. Ook als dit betekent dat er na het traject toch nog (elders) stappen ondernomen moeten worden. Ik weet wat ik kan en waar mijn grenzen liggen. Gelukkig blijkt meestal na een wandelcoachtraject dat helemaal niet nodig.

Weet jij iemand, ben jij iemand die mijn hulp goed kan gebruiken, kijk dan eens verder op mijn website.
Blader door mijn website, lees de informatie en neem geheel vrijblijvend contact op voor meer informatie......maar wacht niet te lang. 

 

Over de auteur

Erna

Door het wandelcoachen laat ik mensen ervaren en ontdekken dat wandelen in de natuur helpt bij de verwerking van een schokkende gebeurtenis. Door de associaties die gemaakt worden met de natuur krijgt men inzicht en begrijpt men zichzelf beter. Mensen leren met de gebeurtenis om te gaan, krijgen weer energie en meer vertrouwen in de toekomst.

Geef een reactie

Your email address will not be published. Required fields are marked

{"email":"Email address invalid","url":"Website address invalid","required":"Required field missing"}